ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ

Το επιστρέφω είναι σύλλογος γονέων και φίλων πασχόντων απο Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής

Σ’ εμάς τους γονείς και φίλους ,μετά τους πρώτους φόβους, τις ενοχές, την άρνηση της πάθησης, έρχεται η επιθυμία για να δείξουμε το δρόμο της επιστροφής.Η επιθυμία να σηκώσουμε όρθιους πάλι τους αγαπημένους μας ανθρώπους.Η επιθυμία να τους δείξουμε το φως της ζωής. Αυτό το φως θέλουμε να το μεταφέρουμε σε όλους όσους νιώθουν σαν εμάς.

Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 απο γονείς και φίλους των πασχόντων απο ΔΠΤ και με πρωτοβουλία επιστημονικών φορέων του Αιγινείτιου νοσοκομείου,οι οποίοι είναι και ιδρυτικά μέλη μας.
Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δημιουργήθηκε με στόχο την παροχή βοήθειας και κάθε είδους υποστήριξης στους γονείς  και φίλους των πασχόντων από ΔΠΤ, αλλά και στους ίδιους τους πάσχοντες.

Οι σκοποί του σωματείου όπως αναφέρονται στο καταστατικό  είναι:

  • η υποστήριξη γονέων και δημιουργίας κατάλληλων υποδομών,θεραπευτικών προγραμμάτων για τη ΔΠΤ, για τη λειτουργία ομάδων γονέωνκαι μονάδων θεραπείας ατομικής και ομαδικής.
  • η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμκού και της εμπειρίας όσων έχουν νοσήσει ή νοσούν ή έχουν συμμετάσχει ή συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας σχετικά με τις ΔΠΤ.

  • η προστασία των δικαιωμάτων των πασχόντων και η ενίσχυση της ιατρικής περίθαλψης
  • η στήριξη του έργου των δημοσίων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και η δημιουργία κατάλληλων υποδομών θεραπευτικών προγραμμάτων
  • η συνεργασία με εγχώριες και αλλοδαπές οργανώσεις, με φορείς της κοινωνίας πολιτών,η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων των μελών του, καθώς και του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού 
  • η εγχώρια και διεθνή  συνεργασία με επιστημονικά παρεμφερή κέντρα, οργανισμούς,πανεπιστημιακούς φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα.
  • η συνεργασία με χορηγούς για χρηματοδότηση των σκοπών του σωματείου.

Εσύ γνωρίζεις τι είναι όμορφο; Ξαναδιάβασε την πρώτη λέξη.

 

[profiler]
Memory usage: real: 9175040, emalloc: 8784016
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem